Economia Romaniei a reintrat in recesiune
15 Mai 2012
PIB-ul Romaniei a scazut cu 0.1% in primul trimestru din acest an, mai putin decat decat estimarile analistilor care anticipau o contractie de 0.2%-0.3%

Scaderea inregistrata in primul trimestru din acest an vine dupa ce in ultimul trimestru din 2011 economia Romaniei s-a contractat cu 0.2% fata de trimestrul precedent.

Fata de primul trimestru din 2011 economia a crescut cu 0.3%, in timp ce anul trecut, cresterea economica s-a ridicat la 2.5%. Pentru acest an, estimarea de crestere economica pentru Romania prognozata de catre FMI, este de 1.5%.

Incepand cu ultimul trimestru din 2011, Banca Nationala a redus dobanda de politica monetara cu 1 procent, pentru a stimula economia care intrase pe o panta descendenta.

Efectele imediate ale reducerilor operate de BNR au fost reprezentate de scaderea dobanzi la depozite in lei de catre bancheri.

Cu toate ca unul din motivele avute de Banca Nationala a fost stimularea creditarii in moneda nationala, intarite de noile norme de creditare adoptate la finalul anului trecut si implementate de banci la inceputul acestui an, dobanda la credite nu a scazut semnificativ, bancherii continua sa pastreze marje de dobanda ridicate.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii