• Home
  • Economii
  • Dobanzile bancare incep sa scada la economiile in lei
Dobanzile bancare incep sa scada la economiile in lei
29 Ianuarie 2012
Bancpost a modificat oferta de dobanzi la depozite in lei si plateste o dobanda maxima in scadere, de 7.5% la lei

Bancpost este printre putinele banci care au redus dobanda la depozite in 2012, chiar daca BNR a redus dobanda de referinta cu 0.25%, iar pe piata monetara dobanda Robor continua sa coboare pana aproape de 5% la o luna. Oferta bancii era insa cu mult superioara celor oferite in piata de bancile concurente mai importante, la care nu mai regasim dobanzi la depozite de peste 7%.

Dobanda de 7.5% este oferita la depozitul START pe 12 luni, in timp ce la 4 luni aceasta a coborat la 7.25%, iar la 6 luni la 7.1%. Suma minima necesara pentru deschiderea unui depozit este de 3.000 lei.

In schimb, dobanda standard la euro, a crescut si este situata intre 2.85% si 3.8%, in functie de perioada de constituire a depozitului si de valoarea acestuia. De la inceputul anului dobanzile platite la economiile in euro au fost actualizate in crestere, de catre Raiffeisen Bank, care plateste o dobanda de peste 4% din nou, clientilor care isi incaseaza venitul prin banca si dispun de peste 30000 euro, CEC Bank si RBS Bank care au ridicat dobanda peste 3%, iar BCR a majorat la inceputul anului dobanda cu 0.5% la euro.

La euro, Bancpost plateste o dobanda maxima de 4.45% in cazul depozitului START pe 4 luni, pentru o suma minima de 3.000 euro. La retragere numarar, banca percepe clientilor un comision de 0.4%, minim 1 euro, la retargerile in valuta si de 0.5%, minim 2 lei la cele in moneda nationala.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii