• Home
  • Economii
  • Dobanzi mai mici la depozitele in lei de la Intesa Sanpaolo
Dobanzi mai mici la depozitele in lei de la Intesa Sanpaolo
15 Iulie 2013
Banca cu capital italian a redus dobanda oferita la depozitele in lei, oferind insa in continuare dobanzi mai mari de 5 procente la anumite scadente.

Reducerea de dobanda vine dupa ce dobanda interbanca Robor a inregistrat scaderi importante in acest an, stabilind noi minime istorice in urma cu 2 luni, iar celelalte banci din piata au apelat la masuri similare.

Pentru depozitele in lei cu dobanda fixa, banca ofera clientilor dobanzi situate intre 4.25% si 5.25%, in functie de scadenta depozitului. Ca multe alte banci, si Intesa Sanpaolo ofera pensionarilor dobanzi preferentiale, mai mari cu 0.4% fata de cele standard.

In cazul depozitelor cu dobanda variabila, acestea fluctueaza in functie de evolutia Robor la 1 luna, minus jumatate de procent. Pentru luna iulie dobanda este de 4.09%, indiferent de scadenta.

Suma minima ceruta de banca pentru constituirea unui depozit la termen este de 1000 lei, iar la scadenta retragerile de numerar nu sunt comisionate.

Pentru economiile in euro, dobanda este situata intre 2% si 3.25%, in functie de scadenta. Suma minima este de 1000 euro pentru depozitele cu dobanda fixa si de 500 euro la cele cu dobanda variabila.

Ca si in cazul depozitelor in lei, si la euro banca ofera dobanzi preferentiale clientilor care au calitatea de pensionari.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii