• Home
  • Economii
  • Dobanda platita de banci la economiile in euro se afla in crestere
Dobanda platita de banci la economiile in euro se afla in crestere
23 Ianuarie 2012
Raiffieisen Bank se alatura altor institutii bancare care au anuntat cresteri ale ratei dobanzii platita la euro in 2012

Banca a saltat rata dobanzi la euro cu pana la 0.35 procente, cea mai mare crestere a fost inregistrata la depozitul pe 6 luni, in suma maxima de 5000 euro. Clientii Raiffeisen, pot primi cea mai mare dobanda la depozite pe 12 luni, daca economiile sunt mai mari de 30.000 euro. In acest caz, dobanda este de 3.75% sau de 4.25%, daca este in situatia de a incasa salariul sau pensia intr-un cont curent la Raiffeisen.

Pentru clientii care au depozite cu dobanda variabila in lei, banca le aduce o veste proasta, rata dobanzii a fost modificata in scadere si in acelasi timp acest tip de produs a fost eliminat din oferta curenta. Dobanzile pentru aceste depozite au scazut cu pana la 0.5 procente, si este situata in intervalul 4% si 5%, in functie de perioada si valoarea depozitului.

Modificari au fost aduse si la planurile de economii pentru copii in lei si euro, dobanda la economiile in moneda nationala a coborat cu 0.5 procente la 6.5%, in timp ce contul de economii in euro beneficiaza de o dobanda 3.75%, in crestere cu 0.25%.

In cazul retragerii de numerar din depozite sau conturi de economii, Raiffeisen este una dintre putinele institutii bancare care percepe un comision indiferent de momentul retragerii acestora. Valoarea comisionului este de 0.5% minim 0.5 lei sau 0.5%, minim 3 euro la retragerile efectuate in moneda europeana.

Miscarea bancii, survine dupa ce de la inceputul anului, mai multe institutii bancare au apelat la promotii pentru atragerea economiilor populatiei in euro. Unicredit a apelat la depozite care se intind pe 7 ani, cea mai lunga perioada pentru un depozit existent in piata in prezent, BCR a extins oferta de depozite pe 2 ani si la cele in euro, in timp ce RBS Bank si CEC Bank au plusat cu dobanzi peste 3 procente.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii