• Home
  • Economii
  • Dobanda la depozitele in euro nu mai trece de 2.8% la Raiffeisen Bank
Dobanda la depozitele in euro nu mai trece de 2.8% la Raiffeisen Bank
5 Iunie 2013
Banca a efectuat o noua reducere de dobanda pentru economiile populatiei in lei si euro, atat in cazul depozitelor la termen dar si pentru contul de economii.

La euro, dobanda la depozite pleaca de la 1.6%, pentru scadenta la o luna si ajunge pana la un maxim de 2.8%, in cazul depozitului pe 3 ani, si pentru o suma minima de 30.000 euro.

In urma acestei reduceri, castigul net obtinut dintr-un depozit la termen in euro, dupa scaderea impozitului pe dobanda, este situata intre 1.34% si 2.35%.

Clientii bancii trebuie sa ia in considerare ca retragerile in numerar la scadenta, inainte sau dupa, sunt taxate de Raiffeisen Bank cu un comision de 0.5% din suma retrasa.

Pentru economiile populatiei in lei, dobanda este situata intre 3.4% si 5.05%, in functie de scadenta depozitului si de suma disponibila. Cei care isi vireaza salariul sau pensia prin banca beneficiaza de o dobanda mai mare cu 0.25%, fata de oferta standard.

In urma reducerilor succesive a dobanzii platite de bancile locale la depozitele in lei, dobanda medie a coborat sub 5 procente la 1 luna, in timp ce la 3 luni, scadenta preferata de romanii care economisesc, dobanda medie este de 5.06%, conform statisticilor moneycenter.ro.

La contul de economii in lei, dobanda platita de banca este situata intre 3.2% si 3.45%, in functie de suma aflata in contul de economii. O dobanda mai mare este oferita la contul de economii pentru copii, respectiv 5 procente.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii