• Home
  • Economii
  • Dobanda la depozitele in euro coboara sub 4 procente
Dobanda la depozitele in euro coboara sub 4 procente
15 Ianuarie 2013
Filiala din Romania a bancii italiene Intesa Sanpaolo Bank a redus dobanda pentru economiile clientilor in euro cu pana la 0.6 procente.

Banca nu mai plateste in prezent pentru economiile in euro o dobanda mai mare de 4 procente, cea mai mare dobanda pentru depozitele la termen clasice urca pana la 3.75%. De o dobanda mai mare beneficiaza pensionarii, depozitele acestora in euro sunt renumerate cu dobanzi cuprinse intre 2.4% si 3.9%.

Odata cu aceasta scadere, banca intra in grupul mare de banci care au decis sa duca dobanda la euro sub 4 procente, dupa ce in cursul anului trecut, cele mai mari banci locale au decis sa taie din dobanzi, pentru a plati mai putin clientilor.

Clientii mai pot obtine randamente mai mari de 4 procente la euro, si chiar 5 procente, daca aleg sa plaseze economiile la bancile cu capital elen. Acestea se confrunta cu o reducere a depozitelor si incearca astfel sa isi mentina clientii sau sa atraga sume noi din piata cu dobanzi ridicate.

Intesa a decis sa modifice si dobanda platita la contul de economii in euro, de la 3.75% la 3.5%. Sumele plasate in contul de economii in lei beneficiaza in continuare de o dobanda ridicata, de 6 procente. La contul de economii, dobanda platita de banca este variabila.

In cazul depozitelor in lei cu dobanda fixa, banca plateste dobanzi situate intre 5% si 6.25%, in functie de maturitatea depozitului. Depozitele in lei dedicate pensionarilor au dobanzi cuprinse intre 5.4% si 6.65%.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii