• Home
  • Economii
  • Dobanda la depozite in lei continua sa se micsoreze
Dobanda la depozite in lei continua sa se micsoreze
13 Aprilie 2012
RBS Bank a redus rata dobanzi platita la depozitele constituite in moneda nationala cu un sfert de procent

Banca plateste clientilor dobanzi bancare situate sub nivelul de 6 procente. Rata dobanzii pentru depozitele cu dobanda fixa si plata dobanzii la scadenta este situata intre 5.25% si 5.75%, in functie de perioada depozitului. Cea mai mare dobanda este oferita la scadenta de 3 luni, care este si cea utilizata de catre deponentii romani.

In cazul clientilor care doresc sa incaseze lunar dobanda in contul curent, RBS Bank ofera un depozit la termen de 12 luni cu o rata a dobanzi de 4.75%.

Bancherii au inceput sa reduca de la inceputul anului dobanda platita la economiile in lei, astfel ca in prezent bancile mari nu mai platesc dobanzi mai mari de 6 procente. Odata cu aceste reduceri, diferenta dintre dobanda platita la euro si lei s-a micsorat pana la aproximativ 2 procente. In cazul RBS Bank, cea mai mare dobanda platita la euro este de 3.5%, mai mica cu 2.25% fata de cea mai buna dobanda la lei.

Retragerea economiilor in lei sau valuta in numerar, nu este taxata de catre banca, daca operatiunea are loc la scadenta depozitului.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii