• Home
  • Economii
  • Dobanda la depozite in lei coboara sub pragul de 5 procente
Dobanda la depozite in lei coboara sub pragul de 5 procente
25 Aprilie 2012
Raiffeisen Bank a redus rata dobanzi la depozite bancare in lei cu pana la jumatate de procent

Banca plateste pentru economiile clientiilor in lei, dobanzi situate intre 4.6% si 5.75% la depozite bancare standard. Rata dobanzii variaza in functie de suma disponibila si de perioada de constituire a depozitului la termen.

Cea mai mare dobanda este oferita clientilor care dispun de economii mai mari de 55.000 lei si care sunt dispusi sa plaseze banii pe o perioada de un an. Raiffeisen nu are in oferta depozite bancare pe o perioada mai mare de 1 an.

Compara dobanzi depozite lei prin intermediul moneycenter.ro.

O dobanda mai mare cu pana la 0.5% este oferita clientilor care isi vireaza salariul sau pensia prin banca. In acest caz, dobanda maxima urca pana la 6.25%, oferta este disponibila doar pentru depozitele la 3, 6 si 12 luni.

Pentru economiile plasate in contul de economii, rata dobanzii a fost redusa cu 0.25% si este situata intre 4% si 4.5%, iar la contul de economii pentru copii dobanda este fixa de 6%.

De la inceputul anului 2012, bancherii au venit cu o avalansa de scaderi ale dobanzilor platite la economiile in lei. Aceste scaderi vin dupa semnalul dat de catre Banca Centrala, care a redus dobanda de politica monetara cu 1 procent, in cadrul a patru sedinte consecutive, iar dobanzile din piata monetara au avut aceeasi evolutie descendenta.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii