Economii

Carpatica Global

SAI Carpatica Asset Management

Tip fond: Diversificat/Fond deschis de investitii
Profil risc: MEDIU
Perioada recomandata detinere: 12 luni
Valoare unitate de fond: 19.69560
Valuta: RON
Data unitate fond: 18-08-2015
Comision subscriere: 0%
Comision rascumparare: 1% pana in 45 de zile; 0% peste 45 zile sau daca sumele se transfera in alt fond SAI Carpatica SA
Comision administrare: 0.09%
Banca depozitara: ING Bank
Distributie: Banca Comerciala Carpatica si SSIF Carpatica Invest SA
Operatiuni cu unitati de fond: zilnic
Activ net: 20,410,058.00
Nr. investitori: 708
Alte detalii: Comision de administrare redus la 0.09%/luna de la 0.15%/luna, pana la 30 iunie 2012

 
Inapoi la comparatii
Depozite bancare

Depozitul bancar reprezinta suma de bani sau hartii de valoare depuse spre pastrare la o banca sau la o institutie financiara si pentru care aceasta plateste deponentului o dobanda.


Depozite cu prelungire automata

Reprezinta acele depozite bancare care, la scadenta, sunt prelungite automat de catre banca, in aceleasi conditii cu cele initiale, dar cu rata dobanzii practicata de catre banca la data prelungirii depozitelor.


Depozite la termen

Reprezinta disponibilitatile banesti aflate in conturi speciale, care la anumite termene precis stabilite pot fi transformate in lichiditate si pentru care la scadenta se percepe o dobanda de catre deponent. Depozitele la termen se constituie in baza unui contract incheiat intre deponent si banca si in care se stabilesc: dobanda cuvenita, perioada pentru care se constituie depozitul, modalitatea de plata a dobanzii, procedura prin care deponentul poate apela la disponibilitatile sale inainte de expirarea termenului. De regula, bancile aplica penalitati sau platesc dobanda aferenta disponibilitatilor la vedere in cazul in care deponentii decid sa retraga disponibilitatile aflate in depozite bancare inainte de scadenta.


Dobanda

Reprezinta suma platita pentru a imprumuta o suma de bani sau suma incasata pentru depunerea banilor intr-un produs de economisire (depozite la termen, cont de economii, etc.). Dobanda se calculeaza astfel: Dobanda= S * r /100 * T/360 unde S - suma imprumutata (valoarea depozitului), r - rata dobanzii, iar T - durata imprumutului (depozitului).


Rata dobanzii

Rata dobanzii exprima un anumit procent din suma imprumutata sau plasata in depozite bancare sau conturi de economii. Marimea ratei dobanzii este data de cererea si oferta de resurse pe piata bancara, taxa oficiala a scontului, puterea economica a unui stat, rata inflatiei, politica adoptata de fiecare banca in parte. Intalnim doua notiuni pentru rata dobanzii: rata dobanzii active si rata dobanzii pasive.


mai multe »