Economii

Flexibil in RON


Beneficiar: Persoane fizice rezidente sau nerezidente care au implinit 18 ani
Perioada depozit: fara termen
Rata dobanzii: 1.25 % (intre 0 si <=2000 RON), 1.50 % (intre 2000 si 50000 RON), 1.75 % (peste 50000 RON)
Tip dobanda: Variabila
Plata dobanzii: Lunar - in contul de economii
Suma minima: 0.00 RON
Suma maxima: -
Comision deschidere: 0
Comision administrare: 3 RON / Luna - administrare cont curent
Comision retragere numerar: 0,5% min 2 RON
Prelungire automata: DA
Capitalizare: DA
Alte detalii: suma minima deschidere cont 1000 RON, contul permite transferuri interbancare si intrabancare

 
Inapoi la comparatii
Depozite bancare

Depozitul bancar reprezinta suma de bani sau hartii de valoare depuse spre pastrare la o banca sau la o institutie financiara si pentru care aceasta plateste deponentului o dobanda.


Depozite cu prelungire automata

Reprezinta acele depozite bancare care, la scadenta, sunt prelungite automat de catre banca, in aceleasi conditii cu cele initiale, dar cu rata dobanzii practicata de catre banca la data prelungirii depozitelor.


Depozite la termen

Reprezinta disponibilitatile banesti aflate in conturi speciale, care la anumite termene precis stabilite pot fi transformate in lichiditate si pentru care la scadenta se percepe o dobanda de catre deponent. Depozitele la termen se constituie in baza unui contract incheiat intre deponent si banca si in care se stabilesc: dobanda cuvenita, perioada pentru care se constituie depozitul, modalitatea de plata a dobanzii, procedura prin care deponentul poate apela la disponibilitatile sale inainte de expirarea termenului. De regula, bancile aplica penalitati sau platesc dobanda aferenta disponibilitatilor la vedere in cazul in care deponentii decid sa retraga disponibilitatile aflate in depozite bancare inainte de scadenta.


Dobanda

Reprezinta suma platita pentru a imprumuta o suma de bani sau suma incasata pentru depunerea banilor intr-un produs de economisire (depozite la termen, cont de economii, etc.). Dobanda se calculeaza astfel: Dobanda= S * r /100 * T/360 unde S - suma imprumutata (valoarea depozitului), r - rata dobanzii, iar T - durata imprumutului (depozitului).


Rata dobanzii

Rata dobanzii exprima un anumit procent din suma imprumutata sau plasata in depozite bancare sau conturi de economii. Marimea ratei dobanzii este data de cererea si oferta de resurse pe piata bancara, taxa oficiala a scontului, puterea economica a unui stat, rata inflatiei, politica adoptata de fiecare banca in parte. Intalnim doua notiuni pentru rata dobanzii: rata dobanzii active si rata dobanzii pasive.


mai multe »