Economii

Cont economii in RON


Beneficiar: Persoane fizice
Perioada depozit: fara termen
Rata dobanzii: 0.10 % (intre 0 si 500), 1.60 % (intre 500 si 30.000), 1.80 % (intre 30.000 si 200.000) si 2.00 % (peste 200.000 RON)
Tip dobanda: Fixa
Plata dobanzii: Zilnic - in contul de economii
Suma minima: 500.00 RON
Suma maxima: -
Comision deschidere: 0
Comision administrare: 3 RON - gratuit pentru sold zilnic > 2000 lei
Comision retragere numerar: 0,5% min 2.5 RON
Prelungire automata: DA
Capitalizare: DA
Alte detalii: Cost lunar 3 lei - pachet cont curent, card, internet banking, cont economii + 2 tranzactii gratuite/luna prin internet

 
Inapoi la comparatii
Depozite bancare

Depozitul bancar reprezinta suma de bani sau hartii de valoare depuse spre pastrare la o banca sau la o institutie financiara si pentru care aceasta plateste deponentului o dobanda.


Depozite cu prelungire automata

Reprezinta acele depozite bancare care, la scadenta, sunt prelungite automat de catre banca, in aceleasi conditii cu cele initiale, dar cu rata dobanzii practicata de catre banca la data prelungirii depozitelor.


Depozite la termen

Reprezinta disponibilitatile banesti aflate in conturi speciale, care la anumite termene precis stabilite pot fi transformate in lichiditate si pentru care la scadenta se percepe o dobanda de catre deponent. Depozitele la termen se constituie in baza unui contract incheiat intre deponent si banca si in care se stabilesc: dobanda cuvenita, perioada pentru care se constituie depozitul, modalitatea de plata a dobanzii, procedura prin care deponentul poate apela la disponibilitatile sale inainte de expirarea termenului. De regula, bancile aplica penalitati sau platesc dobanda aferenta disponibilitatilor la vedere in cazul in care deponentii decid sa retraga disponibilitatile aflate in depozite bancare inainte de scadenta.


Dobanda

Reprezinta suma platita pentru a imprumuta o suma de bani sau suma incasata pentru depunerea banilor intr-un produs de economisire (depozite la termen, cont de economii, etc.). Dobanda se calculeaza astfel: Dobanda= S * r /100 * T/360 unde S - suma imprumutata (valoarea depozitului), r - rata dobanzii, iar T - durata imprumutului (depozitului).


Rata dobanzii

Rata dobanzii exprima un anumit procent din suma imprumutata sau plasata in depozite bancare sau conturi de economii. Marimea ratei dobanzii este data de cererea si oferta de resurse pe piata bancara, taxa oficiala a scontului, puterea economica a unui stat, rata inflatiei, politica adoptata de fiecare banca in parte. Intalnim doua notiuni pentru rata dobanzii: rata dobanzii active si rata dobanzii pasive.


mai multe »