• Home
  • Economii
  • Depozitele din banci trec de 200 miliarde lei
Depozitele din banci trec de 200 miliarde lei
25 Aprilie 2013
Cu un avans de 2.7% in ultima luna, depozitele bancare au trecut pragul de 200 miliarde lei, sustinute de economiile populatiei in lei si de cele in valuta ale companiilor.

In luna martie au fost preferate depozitele in lei, care au avansat cu 3.2% fata de luna precedenta, in timp ce depozitele in valuta au inregistrat o crestere de 1.8%, la 73.368 milioane lei.

Pe parcursul ultimului an depozitele bancare au avansat cu 5.7%, sustinute de cresterea inregistrata de depozitele in valuta, din partea populatiei si a companiilor. Acestea au inregistrat o crestere de peste 17%, in timp ce depozitele in lei ale rezidentilor au ramas constante.

Cresterea economisirii vine pe fondul scaderii constante a dobanzilor la depozite in ultimul an, atat pentru cale in lei dar si in cazul depozitelor in euro. Dobanda medie la depozitele in lei a coborat sub 6 procente, in timp ce la euro aceasta se apropie de 3 procente, conform statisticilor de pe moneycenter.ro.

Cu toate aceasta crestere, depozitele continua sa fie mai mici decat creditele acordate de banci, cu toate ca diferenta s-a micsorat in ultimul an.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii