• Home
  • Economii
  • Credite in lei cu dobanda fixa de 5% de la BCR Banca pentru Locuinte
Credite in lei cu dobanda fixa de 5% de la BCR Banca pentru Locuinte
22 Mai 2013
Cei care vor sa cumpere o locuinta pot apela pe langa creditele imobiliare clasice oferite de banci si la oferta bancilor pentru locuinte, de economisire-creditare.

BCR Banca pentru Locuinte ofera clientilor credite in lei cu cu dobanzi fixe de 5% sau 6% pe an, plus comisioane zero de acordare a creditului si de posibilitatea de a castiga premii pentru amenajarea locuintelor.

Pe langa oferta de credite locative in lei, BCR Banca pentru Locuinte acorda clientilor care doresc sa inceapa proiectele locative cat mai repede, credite anticipate in lei, cu dobanda fixa de 8% pe an, pana la repartizarea contractului, cand acestea se transforma in credite locative cu dobanda fixa de 5% sau 6% pe an, in functie de tipul produsului ales.

"Clientii care au planuri de imbunatatire a situatiei lor locative pot incheia un contract de economisire-creditare fie pentru economisirea lunara a unei sume de bani, fie pentru obtinerea mai rapidă a unei finantari anticipate. In perioada campaniei 13 mai - 21 iunie, cei care incheie contracte de economisire-creditare cu sume contractate de minim 40.000 lei si depun cel putin comisionul de deschidere si doua rate lunare de economisire, pot castiga unul din cele 31 de premii in valoare totala de 35.000 lei, constand in carduri de cumparaturi valabile in retelele unor magazine retail cu materiale de constructii si amenajari locuinte", a declarat Carmen Schuster, Vicepresedintele BCR Banca pentru Locuinte.

De exemplu, in cazul unui contract de economisire-creditare Locuinta Plus cu o suma contractata de 40.000 lei, rata lunara de economisire recomandata de banca este de 260 lei. Dupa 40 luni de la incheierea contractului, clientul ajunge la repartizare si poate solicita creditul locativ in valoare de 22.940 lei, cu dobanda fixa de 5% pe an, pe o perioada de 5 ani, in care va plati o rata fixa de 440 lei/luna.

In cazul in care proiectul locativ este urgent, clientul poate solicita un credit anticipat, tip punte, dupa ce a acumulat un avans minim echivalent a 10% din suma contractata (minim 4.000 lei).

Creditul anticipat in valoare de 40.000 lei se acordă pe o perioada de 44 luni, cu o dobanda fixa de 8% pe an, pentru care rata lunara va fi de 287 lei. Pe langa rata lunara de credit, clientul va continua economisirea intr-o perioada de 39 luni, pentru a obtine repartizarea contractului si transformarea creditului anticipat in credit locativ, cu dobanda fixa de 5% pe an, pentru o perioadă de 5 ani.

Creditele pot fi acordate avand ca si destinatie: modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.

Contractele de economisire-creditare permit obtinerea primei garantata de stat, pe perioada de economisire recomandata de 5 ani, la care se adauga dobanzi fixe platite la sumele economisite.

Sumele economisite prin intermediul acestor contracte de economisire-creditare sunt garantate de catre Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar in limita a 100.000 euro, echivalent in lei.

Pe langa sistemul de economisire-creditare oferit de catre BCR Banca pentru Locuinte, in piata mai activeaza si Raiffeisen Banca pentru Locuinte.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii