• Home
  • Economii
  • Credit Agricole Bank Romania - rezultate financiare 2012
Credit Agricole Bank Romania - rezultate financiare 2012
5 Aprilie 2013
Rezultatele financiare ale Credit Agricole Bank Romania pentru anul 2012 arata procesul continu de imbunatatire a rezultatelor si implementarea cu succes a strategiei bancii in 2012.

Credit Agricole Bank Romania a reusit sa isi imbunatateasca rezultatele comerciale si financiare, sustinute de investitiile in calitatea serviciilor oferite clientilor din Romania.

Activele totale ale bancii au avansat cu 13% in 2012 fata de 2011, la 292 milioane euro. O contributie importanta o are evolutia avuta de depozitele bancare atrase de la clientii persoane fizice si juridice, care au avansat cu 56% in 2012, la 113 milioane euro.

Creditele acordate au ajuns la 241 milioane euro, in crestere cu 14% fata de 2011. Raportul dintre depozitele atrase si creditele plasate continua sa fie unul subunitar, chiar daca procentul de crestere a depozitelor a fost cu mult mai mare decat cel al creditelor.

Credit Agricole are un capital social de 54 milioane euro, rata de adecvare a capitalului este de 17%, peste cerintele impuse de Banca Nationala.

Rezultatul net pentru 2012 indica in continuare o pierdere, similara cu cea din 2011, de 6 milioane euro. Banca a pus acest rezultat pe seama deteriorarii mediului economic local, a cererii scazute pentru credite, dar si a instabilitatii cursului de schimb valutar.

"Angajamentul nostru este de a raspunde nevoilor financiare ale clientilor nostri, de a le sprijini planurile de viitor si de a construi o relatie de lunga durata cu acestia. Fiind un jucator mic pe piata, principalul nostru avantaj este agilitatea, capacitatea de a ne adapta cu usurinta organizatia si strategia in functie de evolutia pietei", a declarat domnul Pierre Martin, Director General al Credit Agricole Bank Romania.

In 2012, activitatea de creditare a fost axata pe segmentul de corporate, care a crescut cu 28%, retail - produse securizate, in conformitate cu strategia de risc a bancii.

Cheltuielile operationale au scazut cu 6% fata de anul precedent, in conditiile in care banca a continuat sa investeasca in tehnologie si in optimizarea proceselor. Reducerea costurilor a fost facuta fara a afecta activitatea comerciala a bancii.

Tot in 2012, numarul de salariati a scazut cu 12% comparativ cu anul 2011, iar cursurile de perfectionare in domeniul vanzarilor s-au intensificat.

Credit Agricole Group este lider pe piata de retail din Franta si una dintre cele mai mari banci din lume, adresandu-se tuturor categoriilor de clienti. Banca a intrat pe piata locala prin preluarea bancii grecesti, Emporiki Bank.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii