• Home
  • Economii
  • Comisioane mai mari la BCR pentru retragerile de numerar si contul curent
Comisioane mai mari la BCR pentru retragerile de numerar si contul curent
19 Martie 2013
Retargerile de numerar de la bancomat si de la ghiseul bancii sunt mai scumpe, iar comisionul de administrare pentru contul curent a fost majorat cu 29%.

Incepand cu data de 27 aprilie 2013, BCR modifica o serie de comisioane, pentru contul curent, retragerile de numerar de la bancomat sau ghiseul bancii si pentru transferurile bancare.

Comisionul de retragere numerar de la ghiseele bancii a fost majorat de la 0.4%, minim 6 lei, la 0.5% minim 8 lei. Retragerile de numerar prin intermediul bancomatelor BCR raman in continuare mult mai ieftine, comision de 0.25% din suma retrasa, minim 0.5 lei pentru cardurile de debit Maestro si Visa.

Pentru platile la comercianti prin intermediul unui card de credit sau de debit comisioanele sunt zero, fiind astfel incurajata utilizarea cardului pentru plati in detrimentul numerarului.

Banca a decis sa elimine comisionul pentru conturile curente deschise pe numele copiilor minori. Clientii bancii care au credite la BCR beneficiaza in continuare de comisioane zero pentru conturile curente deschise in vederea rambursarii creditelor. In schimb, contul curent standard este mai scump acum cu 1 leu, de la 3.5 lei la 4.5 lei.

BCR a eliminat si nepopularele comisioane aplicate la conturile curente inactive, de 10 lei pe luna, dar si pentru inchiderea contului curent la initiativa bancii sau a clientului, de 10 lei respectiv 50 de lei.

A fost eliminat comisionul pentru incasari intrabancare, insa a crescut comisionul platit pentru plati interbancare, de la minim 2 lei la 4 lei, indiferent de valoarea transferata.

Comisionul pentru plati prin Standing Order intrabancare a fost majorat la 2 lei pe operatiune, si a fost introdus comisionul pentru platile in valuta prin Standing Order, 1 euro pe operatiune.

In cazul platilor interbancare in lei comisionul a fost majorat cu 50%, la 6 lei pe operatiune, pentru platile efectuate in agentiile bancii, in timp ce prin serviciul Alo 24 Banking BCR comisionul a fost majorat cu 1 leu la 4 lei, si tot cu 1 leu pentru transferurile realizate online prin Click 24 Banking BCR, la 3 lei pe operatiune.

Platile in valuta intre banci realizate prin Click 24 Banking BCR sunt comisionate cu 0.1%, minim 10 euro si maxim 500 euro, in crestere cu 50%.

BCR a lansat recent un serviciu de transferuri rapide in cadrul grupului Erste, prin care platile in valuta intre bancile din grupul Erste se efectueaza la costuri reduse si mai rapid. Comisionul este fix de 10 euro pentru sume de pana la 10.000 euro si de 0.1% din suma transferat, maxim 500 euro pentru sume mai mari.

Daca intentionati sa depuneti sume in numerar la ghiseul bancii in contul altor clienti trebuie sa stiti ca BCR va taxeaza cu un comision fix de 4 lei indiferent de valoare. Astfel, pentru o depunere de 10 lei, banca va taxeaza cu inca 4 lei.

Majorarile de comisioane au devenit o practica pentru bancile locale in ultimii ani, pentru a compensa pierderile aduse de creditele neperformante si marjele tot mai scazute la creditele noi acordate.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii