• Home
  • Economii
  • Clientii BCR au efectuat tranzactii prin internet si telefon de 20 miliarde lei
Clientii BCR au efectuat tranzactii prin internet si telefon de 20 miliarde lei
22 Ianuarie 2013
In anul 2012, clientii de retail ai celei mai mari banci din Romania au efectuata tranzactii de peste 20 miliarde lei, in crestere cu aproape 30 de procente fata de 2011.

Tranzactiile au fost realizate prin intermediul a 6 milioane de transferuri , cu ajutorul serviciilor Click si Alo 24 Banking BCR atasate contului curent, din care peste 85% transferuri intra si inter bancare in moneda nationala, restul fiind transferuri in valuta.

"Ne asteptam ca si anul 2013 sa sustina trendul crescator pe care l-am inregistrat anul trecut, mai ales ca in ultimul trimestru, am oferit clientilor nostri multiple modalitati de tranzactionare la distanta si am facilitat accesul acestora la produsele bancare detinute: acces mai facil la serviciile de internet si phone banking, noi servicii de tip mobile banking", a declarat Bogdan Marin, Director Executiv Canale Retail, BCR.

Cele mai importante sume au fost transferate de catre clientii persoane juridice, peste 85% din sumele tranzactionate prin internet si telefon fiin realizate de catre acestia. Clientii persoane fizice efectueaza acelasi numar de tranzactii ca si microintreprinderile, insa valoarea media a fiecarei tranzactii este mult mai mica.

Cele mai mari cresteri anuale ale sumelor tranzactionate prin internet si telefon au fost inregistrate de catre clientii Persoane Fizice Autorizate. Aceştia au efectuat anul trecut tranzactii intra si inter bancare, in lei si valuta, in crestere cu peste 35% fata de anul anterior.

Pe urmatorul loc se situeaza microintreprinderile care au tranzactionat in 2012 sume cu 30% mai mari decat in 2011. In acelasi timp, sumele tranzactionate de catre clientii persoane fizice au crescut cu peste 8% in 2012 fata de 2011.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii