• Home
  • Economii
  • CEC plateste cu pana la 0.5% mai putin la depozite bancare
CEC plateste cu pana la 0.5% mai putin la depozite bancare
28 Octombrie 2013
Cea mai mare banca cu capital de stat a redus dobanda platita la depozitele populatiei in lei si euro cu pana la jumatate de procent.

Dobanda platita de catre banci la depozite continua sa fie pe o panta descendenta, iar reducerile de dobanda sunt tot mai frecvente.

Astfel, CEC Bank a decis sa reduca dobanda la depozitele in lei cu jumatate de procent, cea mai mare dobanda fiind acum de 4.9%. In functie de tipul de depozit dar si de perioada de constituire a acestuia, dobanda primita de clienti este situata intre 3.3% si 4.9%. Pentru depozitele cu scadenta de pana la 12 luni, inclusiv, dobanda nu mai trece de 4%, fiind de maxim 3.9%.

Suma minima pentru constituirea unui depozit in lei este de 300 lei, iar la scadenta retragerile de numerar nu sunt comisionate de catre banca. Pensionarii beneficiaza de dobanzi mai mari cu 0.25% la depozitele la termen in lei cu dobanda fixa.

In cazul depozitelor in euro, CEC Bank a redus dobanda cu un sfert de procent, si se apropie tot mai mult de valaorea de 2 procente. In functie de scadenta depozitului clientii bancii pot primi o dobanda situata intre 1.6% si 2.25%.

Ca si in cazul depozitelor in lei, pensionarii primesc o dobanda majorata cu 0.15%, dobanda maxima urcand astfel pana la 2.4% in acest caz. Suma minima ceruta de banca pentru constituirea unui depozit in euro este de 200 euro.

Oferta de dobanzi poate fi comparata in sectiunea dobanzi depozite bancare in lei, euro sau dolari. Dobanda medie oferita de catre bancile locale, conform statisticilor moneycenter.ro, este de 4.42% la lei si de 2.46% la euro, in cazul depozitului la 3 luni.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii