• Home
  • Economii
  • CEC Bank a redus dobanda platita la depozite bancare
CEC Bank a redus dobanda platita la depozite bancare
1 Martie 2013
Cea mai importanta banca cu capital de stat a decis reducerea dobanzilor platite la depozitele in lei cu pana la 0.5%, in timp ce la euro reducerea este de 0.15%.

Prin aceste modificari, CEC Bank ofera dobanzi la depozite in lei situate intre 4.4% si 5.25%, in functie de maturitatea depozitului. Cea mai mare dobanda este accesibila doar clientilor care sunt dispusi sa plaseze banii in depozit pe o perioada de 1 an.

Banca nu a modificat si dobanda pentru depozitele bancare cu maturitati mai mari de 1 an, acestea au valori de 5.75% pentru scadentele la 18 si 24 luni, in timp ce pentru scadentele de 30 si 36 de luni dobanda este de 6 procente. Dobanda la aceste depozite este variabila si este indexata in functie de dobanda de politica monetara a BNR.

La euro, CEC Bank a redus dobanda cu 0.15% doar in cazul maturitatilor la 1 luna si 3 luni. Dobanda oferita la economiile in euro nu trece de 3 procente si este situata intre 2.1% si 2.75%, in functie de maturitatea depozitului.

O dobanda mai mare cu 0.15% atat pentru economiile in lei sau valuta este oferita clientilor pensionari care isi vireaza pensia intr-un cont curent deschis la CEC Bank.

Retragerea de numerar a economiilor depuse in depozite bancare in lei sau valuta nu este taxata, daca retragerea are loc in ziua scadentei.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii