• Home
  • Economii
  • BRD reduce dobanda la depozite bancare in lei si euro
BRD reduce dobanda la depozite bancare in lei si euro
3 Iulie 2012
Dobanda platita de catre banca la depozite bancare in lei a fost redusa cu pana la 0.75%, in timp ce la euro scaderea este de un sfert de procent

Banca plateste doar in cazul scadentei la 12 luni o dobanda mai mare de 5 procente, la depozitele in lei, respectiv 5.25% pentru o suma minima de 1000 lei.

Pentru depozite bancare constituite in moneda nationala, dobanda se situeaza intre 4% si 5.25%, in functie de perioada de constituire a depozitelor si de suma disponibila.

In cazul economiilor populatiei in euro, BRD ofera o dobanda situata intre 2% si 3.5%, iar suma minima pleaca de la 500 euro. Dobanzi mai ridicate sunt oferite clientilor care isi incaseaza pensia prin banca, plusul de dobanda este de 0.5% la lei si de 0.25% la euro. Oferta este disponibila doar pentru depozitele cu dobanda fixa 1000, din oferta bancii.

Banca a redus in acelasi timp si dobanda platita la conturile de economii, cu un sfert de procent, atat pentru economii in euro cat si pentru cele in lei. Dobanda la contul de economii in lei este de 3.75%, iar la euro de 2.25%.

Retragerile de numerar sunt comisionate de catre BRD, indiferent de momentul efectuarii retragerilor din depozite sau conturi de economii.

Prin aceasta reducere de dobanda, oferta bancii se incadreaza intre cele mai mici dobanzi din piata. Bancile mai mici si in special cele cu capital elen ofera in continuare dobanzi mai mari cu peste 2 procente, decat oferta BRD la depozite bancare in lei.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii