• Home
  • Economii
  • BRD a redus dobanda la depozite in euro si dolari
BRD a redus dobanda la depozite in euro si dolari
8 Octombrie 2012
Banca a micsorat rata dobanzii la depozitele in euro cu pana la 0.3%, in timp ce la cele in dolari dobanda este mai mica cu 0.25%.

Dobanda maxima platita pentru depozite la termen in euro este de 3.25%, in cazul scadentei de 12 luni, pentru o suma minima de 1000 euro. Clientii care prefera scadentele mai scurte primesc dobanzi fixe cuprinse intre 2.3% si 3%, la depozitul 1000 in euro.

Economiile in dolari sunt renumerate acum de BRD cu dobanzi cuprinse intre 1.5% si 3%, la depozitul 1000 in dolari. Suma minima pentru constituirea depozitului este de 1000 dolari.

La scadenta nu beneficiati de scutire la plata comisionului de ridicare numerar, aceasta are valoarea de 0.5% minim 1 euro, atat pentru sumele in euro cat si pentru cele in dolari.

O dobanda mai mare cu un sfert de procent este oferita pensionarilor care isi vireaza pensia prin intermediul unui cont curent deschis la BRD.

BRD a micsorat dobanda la euro si pentru contul de economii, aceasta are valoarea de 2 procente, fiind platita pentru sume mai mari de 400 euro, in timp ce contul de economii Smart Cont plateste dobanzi de 2.3% pentru sume de pana la 10.000 euro si de 2% pentru sume mai mari de 10.000 euro. La lansarea produsului in urma cu cateva luni, banca oferea o dobanda promotionala de 5% pentru sume de pana la 10.000 euro.

Dobanda la euro si dolari se situeaza la partea inferioara a celor oferite de bancile din Romania, unele banci oferind in continuare dobanzi care depasesc 4 procente.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii