• Home
  • Economii
  • BRD a redus cu pana la jumatate de procent dobanda platita la depozitele in lei
BRD a redus cu pana la jumatate de procent dobanda platita la depozitele in lei
5 Iunie 2013
Dobanda maxima platita de BRD pentru economiile clientilor in lei se opreste la 5 procente, si este disponibila doar pentru scadentele mai lungi.

Banca ofera clientilor depozite bancare in lei cu dobanzi cuprinse intre 3.5% si 5%, in functie de maturitatea depozitului, dar si de tipul de produs de economisire ales. Suma minima pentru constituirea unui depozit la termen in lei pleaca de la 150 lei, si poate ajunge pana la 50.000 lei, in cazul transei Premium Plus.

Pe langa reducerea dobanzilor la lei, BRD a redus dobanda si la depozitele in euro, cu pana la 0.7 procente. Dobanda la depozitele in euro este situata acum intre 1.3% si 2.8%, in functie de maturitatea depozitului. Dobanzi mai mari, de peste 2 procente, primesc clientii care aleg depozitele cu maturitati mai ridicate.

Media pietei pentru depozitele in euro nu mai trece nici ea de 3 procente, decat in cazul depozitului pe 12 luni, unde media este de 3.08%

Cei care constitue depozite la BRD trebuie sa stie ca banca taxeaza retragerile de numerar, indiferent de momentul efectuarii acestei operatiuni, cu 0.5% din suma retrasa.

BRD ofera o dobanda mai mare cu 0.25% clientilor bancii care sunt pensionari, atat pentru depozitele in lei, dar si pentru cele in euro. In acest caz, pensionarii pot primi o dobanda de maxim 5.1% pentru depozitul 1000 constituit pe 12 luni.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii