• Home
  • Economii
  • BNR mentine dobanda de politica monetara la 5.25%
BNR mentine dobanda de politica monetara la 5.25%
2 August 2012
Banca Nationala a decis astazi sa mentina dobanda de politica monetara la 5.25%, a treia sedinta consecutiva in care BNR nu a modificat dobanda

Consiliul de Administratie al BNR nu a modificat dobanda in sedinta de astazi, asa cum era de asteptat, aceasta a fost mentinuta la 5.25%.

Pe fondul tensiunilor politice si a turbulentelor de pe pietele financiare internationale, BNR a decis sa nu intervina asupra dobanzi si nici asupra rezervelor minime obligatorii, care au fost mentinute la 15% la lei si 20% la euro.

Dupa ce a redus in ultimul an dobanda cu 1 procent, Banca Nationala a fost nevoita se opreasca din seria de reduceri, chiar daca inflatia a coborata la noi minime istorice, insa in a doua jumatate a anului aceasta este asteptata sa se reaprinda datorita cresterii cursului de schimb valutar si a secetei care scumpeste produsele agricole.

Ultimele rapoarte indica o crestere a soldului de credite acordate in moneda nationala, efect al deciziilor BNR de la finalul lui 2011, atunci cand a decis sa restrictioneze bancile in acordarea de credite nevoi personale si cresterea avansului pentru credite ipotecare in valuta.

De la inceputul anului dobanda la depozite bancare in lei a scazut in medie cu peste 1 procent, unele banci mai mari aplicand reduceri mai agresive care au ajuns si la 2 procente, pe fondul scaderii dobanzilor Robor cu peste 1 procent fata de inceputul anului.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii