• Home
  • Economii
  • BCR tranzactioneaza anual peste 400 milioane euro in produse de investitii pentru clientii de private banking
BCR tranzactioneaza anual peste 400 milioane euro in produse de investitii pentru clientii de private banking
27 Noiembrie 2012
Divizia de private banking a BCR a reusit sa depaseasca in acest an valoarea de 400 milioane de euro in produse de investitii, peste valoarea depozitelor bancare si a numerarului detinute de clientii de private banking.

Ponderea cea mai importanta in cadrul produselor de investitii este detinuta de obligatiuni. Cresterea puternica din acest an a produselor de investitii in cadrul portofoliilor clientilor se datoreaza recuperarii decalajului fata de pietele mature in ceea ce priveste comportamentul investitional al clientilor cu averi ridicate. Nevoia de a dispune de numerar pe termen scurt si mediu reprezinta un alt motiv pentru care cresterea investitiilor s-a consolidat in anul 2012.

Clientii de Private Banking isi indreapta atentia spre active cu randamente mai ridicate, pe masura ce obligatiunile guvernamentale cu rating AAA ofera randamente real negative, iar dobanzile la depozite scad. Volumul anual al tranzactiilor facute de clientii Erste Private Banking se apropie de valoarea portofoliului total, ceea ce inseamna ca asistam la o modificare a comportamentului investitional de la "Pastreaza pană la maturitate" la "Disponibil pentru vanzare", afirma Razvan Furtuna Sef al Erste Private Banking Romania.

In primele noua luni ale anului 2012, volumul produselor de investitii a depasit ponderea detinuta de depozitele bancare plus numerarul aflat in administrarea serviciului Erste Private Banking oferit local de BCR, pe fondul interesului crescut fata de instrumente pe termen mediu şi lung cu randamente mai crescute si risc acceptabil. Obligatiunile reprezinta cea mai importanta parte a portofoliilor de investitii fie prin tranzactionare directa, fie prin intermediul fondurilor de investitii.

BCR a introdus si un nou serviciu pentru clientii de private banking, Administrare Discretionara de Portofoliu. Prin acest serviciu clientii beneficiaza de solutii de investitii personalizate, adaptate restrictiilor si profilului de risc individual. In acelasi timp clientii beneficiaza de intreaga paleta de active locale si globale, managementul portofoliului se face in echipa, de catre manageri de investitii specializati pe clase de active.

Prin intermediul diviziei de private banking BCR administreaza activele celor mai importanti clienti ai sai, iar acest an a primit distinctia de cel mai bun serviciu de private banking din Romania.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii