BCR si Raiffeisen Bank au fost retrogradate
8 Iunie 2012
Agentia de evaluare financiara Moody's a retrogradat cele 2 institutii de credit in categoria investitiilor speculative, respectiv la Ba1

Agentia a retrogradat cele 2 banci in cadrul unui amplu proces de retrogradare a subsidiarelor est-europene ale institutiilor financiare austriece, dupa retrogradarea a 7 sapte banci din Germania si 3 din Austria: Erste Bank, Raiffeisen Bank si Unicredit Bank Austria.

Agentia a mentionat printre motivele pentru reducerea ratingului BCR, deteriorarea conditiilor operationale din Romania, dar si performantele financiare ale bancii. In cazul Raiffeisen Bank, ratingul a fost afectat de conditiile dificile din Romania, insa este sprijinit de profilul financiar solid al Raiffeisen Bank International.

Pentru ambele institutii financiare, agentia de rating este ingrijorata de riscuruile asociate portofoliului de credite, generate de dificultatile economice interne, dar si rata de creditare ridicata in valuta, care expun bancile unor riscuri importante in conditiile deprecierii leului.

Reducerea liniilor de finantare din partea bancilor mama catre subsidiarele din Romania, a condus la o lupta apriga pentru economiile populatiei in valuta, care se manifesta prin dobanzi la depozite in euro sau dolari mai mari.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii