• Home
  • Economii
  • BCR reduce drastic dobanda platita la depozitele in lei
BCR reduce drastic dobanda platita la depozitele in lei
7 Mai 2012
Banca a anuntat reducerea dobanzii la depozite, pentru economiile in lei, cu peste 1 procent la unele scadente

BCR renumereaza economiile populatiei cu dobanzi la depozite in lei situate intre 4.4% si 5%, in functie de valoarea depozitului si perioada de constituire. O dobanda mai mare este oferita in cadrul depozitului la termen de 24 luni, pentru care dobanda oferita este de 6 procente.

Banca ofera dobanzi mai mari cu 0.25% la depozitele cu dobanda fixa constituite prin intermediul canalelor alternative de tranzactionare ale bancii, prin telefon sau internet.

In plus, clientii care isi incaseaza salariul sau pensia prin banca primesc un plus de 0.3% la dobanda standard, in cazul primei scadente a depozitului.

Cea mai mare banca din Romania, a reasezat oferta de dobanzi la economiile in moneda nationala, dupa ce in ultima luna majoritatea bancilor au operat reduceri importante ale dobanzilor la lei. Acestea nu mai depasesc acum decat in in unele cazuri valoarea de 7 procente, iar in cazul bancilor de top acestea coboara chiar sub 5 procente.

Tendinta de scadere a dobanzii s-a accentuat odata cu reducerea ratei inflatiei si a dobanzilor Robor, care au permis bancherilor sa reduca dobanda platita la economiile in lei, insa deficitul de valuta din piata mentine dobanzi ridicate la valuta.

In cazul economiilor in euro, dobanda se situeaza peste palierul de 4%, chiar si in cazul bancilor mari, care platesc in general dobanzi mai mici datorita retelei mai numeroase si portofoliului important de clienti.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii