• Home
  • Economii
  • BCR Obligatiuni a depasit pragul de 100.000 de investitori
BCR Obligatiuni a depasit pragul de 100.000 de investitori
13 Decembrie 2012
Dupa ce a fuzionat in vara acestui an cu BCR Monetar, fondul a reusit sa treaca in luna decembrie pragul de 100.000 de investitori.

In cautarea unui castig mai mare fata de cel oferit la depozite bancare, tot mai multi romani sunt atrasi de oferta fondurilor mutuale, care au reusit in ultimii ani sa ofere investitorilor randamente peste dobanda la depozite.

BCR Obligatiuni a reusit sa stranga peste 100.000 de investitori si un activ de peste 3.6 miliarde lei, fiind de departe cel mai important fond de investitii de pe piata locala. Fondul a cunoscut o crestere importanta dupa fuziunea cu fondul BCR Monetar din 29 iunie 2012. In urma fuziunii, investitorii in fondul BCR Monetar au primit 0.98568 unitati de fond BCR Obligatiuni.

Este primul fond mutual din piata locala care a reusit sa depaseasca acest prag de la colapsul FNI din anul 2000. Au trecut asadar mai bine de 10 de ani, timp in care romanii sau lasat cu greu convinsi sa mai investeasca intr-un fond de investitii. Spre deosebire de depozitele bancare care beneficiaza de garantia Fondului de Garantare, investitia in fonduri mutuale nu beneficiaza de aceasta plasa de siguranta, sumele investite nu sunt garantate.

Marea majoritate a investitorilor prefera fondurile monetare sau de obligatiuni, care investesc banii investitorilor in depozite bancare, titluri de stat si obligatiuni, datorita riscului scazut pe care il prezinta, in comparatie cu fondurile care investesc si pe piata de capital.

Fondurile care plaseaza o parte din banii investitorilor in instrumente de investitii cu risc ridicat, cum ar fi piata de capital, se bucura de un succes mult mai mic, numarul de investitori fiind de ordinul miilor. Nici caderea pietei de capital din anul 2008, care nu a reusit inca sa isi revina, nu a ajutat administratorii de fonduri sa atraga mai multi romani sa investeasca in fondurile cu un grad de risc ridicat.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii