• Home
  • Economii
  • BCR introduce un comision de 8 lei pentru plata facturilor la ghiseu
BCR introduce un comision de 8 lei pentru plata facturilor la ghiseu
4 Februarie 2013
Ca parte a strategiei BCR de stimulare a tranzactiilor fara numerar, banca solicita clientilor un comision de pana la 8 lei pentru plata facturilor cu numerar la ghiseele bancii.

Astfel, BCR a anuntat ca introduce doua comisioane noi pentru operatiunile de plati facturi cu numerar efectuate la ghiseele bancii, care se vor aplica diferentiat in functie de tipul de client, si anume: clientii bancii vor plati 4 lei comision pentru plata unei facturi cu numerar la ghiseele BCR iar pentru cei care nu sunt clienti ai bancii comisionul va fi de 8 lei per plata factura cu numerar.

"BCR va continua sa incurajeze plata facturilor prin echipamente automate in detrimentul platilor la ghiseele bancii, recent banca instaland o retea de 400 de astfel de aparate. Daca urmarim evolutia numarului de tranzactii facute de clienti cu ajutorul unui casier si cele facute fara ajutorul unui casier, adica de client insusi prin internet banking, POS, ATM, automate bancare, etc. observam o crestere de la o medie anuala de 68% in 2011, la 73.5% in 2012, ajungand in decembrie 2012 la aproximativ 76%. Aceasta evolutie confirma faptul ca exista un apetit din ce in ce mai mare al clientilor BCR in utilizarea intensa a modalitatilor de efectuare a operatiunilor cu numerar prin canale automate (ATM, self service) si fara numerar prin canalele electronice (POS, internet banking, etc.)", a declarat Bogdan Marin, Director Executiv Canale Retail, BCR.

Clientii bancii au posibilitatea in continuare sa realizeze operatiunea de plata facturi prin BCR, cu comisioane zero, daca aleg sa plateasca din conturi curente prin: Click 24Banking, Alo 24Banking, Serviciul Direct Debit, plata facturi la ATM sau Tranzactii Mobile.

Depunerea de numerar in conturile curente proprii efectuate la echipamentele acceptatoare de numerar sau ghiseele bancii este gratuita.

BCR ofera posibilitatea clientilor sai sa efectueze plati facturi cu numerar prin cele 470 de echipamente automate acceptatoare de numerar, unde aceste operatiuni se pot efectua cu comision zero.

Prin aceasta miscare, BCR indreapta clientii catre folosirea sistemelor alternative de tranzactionare, care au avantajul de a fi disponibile in permanenta clientilor, in timp ce agentiile bancare au un program de lucru cu publicul limitat.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii