• Home
  • Economii
  • Bank of Cyprus ramane inchisa inca doua saptamani
Bank of Cyprus ramane inchisa inca doua saptamani
9 Aprilie 2013
Banca a anuntat ca activitatea sucursalei din Romania ramane suspendata pentru inca doua saptamani, pana la incheierea unui acord de vanzare a bancii din Romania.

Initial Bank of Cyprus anuntase saptamana trecuta ca activitatea este suspendata pentru o saptamana pentru vanzarea bancii, insa se pare ca saptamana trecuta nu a fost suficienta pentru realizarea tranzactiei de vanzare.

Intr-un comunicat, Banca Centrala a Republicii Cipru (BCC), in calitatea sa de autoritate de supraveghere si rezolutie, a decis prelungirea suspendarii operatiunilor sucursalei din Romania a Bank of Cyprus (BoC) pentru perioada cuprinsa intre 8 aprilie - 22 aprilie 2013 inclusiv.

Aceasta prelungire este necesara pentru derularea negocierilor in scopul vanzarii sucursalei din Romania, negocieri care incep luni 8 aprilie a.c. cu bancile care si-au exprimat interesul pentru cumpararea acesteia. Banca Nationala a Romaniei a fost notificata in acest sens, se precizeaza in acelasi comunicat.

Citeste si Ce se intampla cu banii plasati la o banca falimentara.

Pana la redeschiderea sucursalei Bank of Cyprus si agentiilor acesteia din Romania, clientii pot folosi reteaua de ATM-uri, iar pentru necesitati deosebite sunt invitati sa contacteze call-center-ul sucursalei Bank of Cyprus.

Surse din piata afirma ca ar exista potentiali cumparatori pentru sucursala din Romania a bancii Bank of Cyprus, caz in care deponentii bancii vor fi garantati de catre Fondul de Garantare din Romania, iar cei care detin peste 100.000 euro nu mai risca sa piarda o parte importanta din economiile peste suma garantata.

Bank of Cyprus detine active de aproximativ 600 milioane euro, adica mai putin de 1 procent din activele sistemului bancar din Romania. Cea mai importanta expunere este pe piata locala este un credit de peste 100 milioane euro acordat companiei care detine hotelul Marriott.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii