• Home
  • Economii
  • Bancpost vinde conturi de economii pentru copii cu asigurare de viata
Bancpost vinde conturi de economii pentru copii cu asigurare de viata
16 Aprilie 2013
Bancpost a lansat un produs de economisire dedicat parintilor cu copii cu varsta de pana la 15 ani care combina protectia data de asigurarea de viata cu componenta de economisire si flexibilitatea contului de economii.

Bancpost ofera clientilor sai o solutie completa de economisire si protectie care ii ajuta sa gandeasca in perspectiva si sa ii asigure copilului, din timp, resursele financiare. Asigurarea este oferita prin Eurolife ERB si este incheiata pe numele parintelui, beneficiar fiind copilul.

"Asigurarea de viata creaza o disciplina a economisirii pe termen lung, cu garantarea sumei asigurate la maturitate, in timp ce contul de economii aduce posibilitatea de a economisi suplimentar, oricand si oricat, in functie de disponibilitatile de moment ale parintelui", spune Anita Nitulescu, Director General Eurolife ERB.

Veniturile din asigurari nu se impoziteaza

O parte din profitul realizat prin investirea primelor de asigurare este adaugata la suma asigurata garantata, iar la maturitate, beneficiarul va primi mai multi bani. Veniturile rezultate din produsele de asigurare au avantajul ca nu sunt incluse in sfera de impozit pe venit, si nu li se aplica impozitul de 16 procente.

Durata minima a contractului de asigurare este de 10 ani, iar durata maxima este atinsa la implinirea varstei de 25 de ani a copilului. La incheierea contractului, clientul poate opta pentru cresterea anuala automata a primei de asigurare cu 5%, in scopul protectiei la inflatie. Mai departe, la fiecare aniversare a contractului, titularul poate opta pentru modificarea primei de asigurare si pentru dezactivarea optiunii de protectie impotriva inflatiei. Suma asigurata este 100% garantata la maturitatea contractului de asigurare.

Daca pe parcursul contractului survine decesul persoanei asigurate, compania de asigurari preia plata primelor lunare, astfel incat la maturitatea contractului copilul va beneficia integral de suma asigurata.

Dobanda de 5% la contul de economii

Contul de economii pentru copii beneficiaza de o dobanda avantajoasa de 5% pe an, pentru sumele mai mari de 500 lei. In plus, la sume lunare medii de peste 4.000 lei banca acorda un bonus de dobanda de 0,25% pe an. Suma minima pentru deschiderea contului de economii este de 250 lei, suma care poate fi insa folosita ulterior pentru plata primelor de asigurare lunare. Contul de economii este garantat de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar.

Daca doriti ca la maturitatea copilului sa ii oferiti o suma de 22.000 RON, trebuie sa platiti o prima lunara de 150 de lei pe o perioada de 10 ani, iar daca perioada de plata este de 15 ani, atunci prima de asigurare lunara scade la 75 de lei.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii