• Home
  • Economii
  • Bancpost a redus dobanda la contul de economii cu jumatate de procent
Bancpost a redus dobanda la contul de economii cu jumatate de procent
16 Mai 2013
Dobanda platita de banca pentru sumele depuse in contul de economii in lei este mai mica cu 0.5%, iar pentru contul de economii in euro cu 0.25%.

Clientii bancii primesc o dobanda de 4.25% la contul de economii in lei pentru sume mai mari de 500 lei, in timp ce la euro, dobanda a coborat la 2.5%, daca soldul contului este mai mare de 500 euro.

O dobanda mai mare pentru economiile in lei primesc pensionarii, care beneficiaza de o dobanda de 5% pentru solduri mai mari de 10.000 lei sau de 4.5%, daca economiile nu depasesc aceasta suma.

Banca a redus dobanzile si pentru depozitele la termen in lei si euro, cu pana la un sfert de procent. In prezent, banca nu mai ofera clientilor dobanzi care sa treaca de 6 procente, la depozitele in lei. Dobanda maxima oferita de banca este de 5.75%, prin intermediul depozitului START pe o perioada de 5 luni.

La euro, dobanda este situata intre 2.65% si 3.9%, in functie de maturitatea depozitului si de produsul de economisire ales. Suma minima pentru conbstituirea unui depozit este de 1000 euro.

Bancpost este una dintre putinele banci care mai platesc dobanzi la depozitele in lei care sa fie mai mari decat rata inflatiei anuale, in conditiile in care majoritatea bancilor au coborat dobanzile sub pragul de 5 procente.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii