• Home
  • Economii
  • Bancpost a coborat dobanda la depozitele in lei sub 6 procente
Bancpost a coborat dobanda la depozitele in lei sub 6 procente
5 Martie 2013
Banca cu capital grecesc, care a oferit in ultimii ani cele mai mari dobanzi la depozite, a decis sa reduca dobanda platita la depozitele in lei, in ton cu evolutia pietei.

De la inceputul anului, bancherii au continuat sa reduca dobanda platita la depozitele in lei, dobanda medie nu mai sare de 6 procente, conform statisticilor moneycenter.ro, chiar daca pe piata monetara, Robor se incapataneaza sa ramana in jurul valorii de 6 procente.

Dobanda la depozitele in lei oferita de Bancpost clientilor persoane fizice se situeaza in prezent intre 5.15% si 5.95%, fiind apropiata de dobanzile medii practicate de bancile locale pentru depozite in lei. Dobanda este diferentiata in functie de produsul de economisire ales de client, de maturitatea depozitului, dar si de suma de care dispune clientul.

Banca a operat modificari si in cazul dobanzilor platite pentru depozitele la termen in euro. Aici, dobanda nu mai trece de 4 procente, cea mai mare dobanda ajunge la 3.9%, pentru depozitele "Start" de la Bancpost.

In functie de produsul de economisire, perioada depozitului si suma disponibila, dobanda pleaca de la un minim de 2.9% si ajunge la 3.9%.

Suma minima pentru constituirea unui depozit la termen in euro pleaca de la 500 euro, si de la 500 lei pentru depozitele in moneda nationala.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii