• Home
  • Economii
  • Bancile incep sa reduca dobanda la depozitele in lei
Bancile incep sa reduca dobanda la depozitele in lei
2 Martie 2012
BRD plateste clientilor dobanzi mai mici cu pana la 0.65% in cazul ofertei cu dobanda fixa Depozitul 1000

Cea mai mare reducere de dobanda a fost operata in cazul scadentei pe o luna, acolo unde dobanda a ajuns la 5.1%, de la 5.75%. Pentru scadenta la 3 luni, cea mai utilizata forma de economisire, dobanda a coborat la 5.5%, in timp ce la 12 luni, banca plateste in continuare dobanzi de 6.25%.

Clientii care isi vireaza pensia intr-un cont curent deschis la BRD, beneficiaza de o dobanda promotionala de 0.5% peste oferta standard a bancii. Astfel, pentru economiile pensionarilor banca plateste dobanzi bancare cuprinse intre 5.6% si 6.75%, in functie de scadenta acestora.

Suma minima pentru constituirea unui Depozit 1000, este de 1000 lei, euro sau dolari.

Reducerea dobanzii platita la depozitele in lei de catre BRD, intervine la 2 saptamani de la modificarea facuta BCR, cea mai mare banca din Romania. Cele 2 banci ofera deponentilor, dobanzi mai mici de 7% la depozitele in moneda nationala, in conditiile in care o parte din institutiile financiare, si in special cele cu capital elen, renumereaza economiile in lei cu dobanzi de peste 7% si chiar 8 procente in unele cazuri.

Pentru economii in euro, BRD ofera o dobanda maxima de 3.75% pe 12 luni, iar in cazul pensionarilor aceasta poate ajunge la 4 procente.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii