• Home
  • Economii
  • Bancile de top au coborat dobanzile la lei sub 5 procente
Bancile de top au coborat dobanzile la lei sub 5 procente
3 Aprilie 2013
Atat BCR dar si BRD, cele mai importante banci locale, au coborat dobanzile la depozitele in lei, de la inceputul acestui an sub 5 procente.

La BCR, dobanda pentru depozitul Succes BCR in lei nu mai trece de 4.5%, fiind situata intre 4% si 4.5%, in functie de maturitatea depozitului si de suma disponibila.

Dobanzi mai mari sunt oferite clientilor care aleg sa constitue depozite bancare in lei prin telefon sau internet, acestia primesc un bonus de un sfert de procent. Cu un bonus de 0.3% peste dobanda oferita la ghiseul bancii sunt recompensati clientii care isi vireaza salariul sau pensia prin BCR.

Clientii bancii pot accesa si dobanzi de 6 procente, prin intermediul Planului de Economii BCR, si cu respectarea anumitor conditii referitoare la suma economisita lunar si la suma maxima din planul de economii. Valoarea maxima este de 100.000 lei, peste aceasta suma dobanda este mai mica.

In cazul BRD, dobanda pentru depozitele standard in lei dupa ultima reducere aplicata in luna martie, este situata intre 4% si 5.25%.

Ca si in cazul BCR, banca ofera un bonus de dobanda pentru anumite categorii de clienti. Daca la BCR atat salariatii cat si pensionarii beneficiau de aceasta facilitate, la BRD doar pensionarii primesc o dobanda mai mare cu jumatate de procent. Acestia pot sa constitue depozite cu dobanzi de pana la 5.75% in cazul depozitului 1000 pe 12 luni. Suma minima este de 1000 lei.

Retragerile de numerar la scadenta depozitelor, sunt comisionate de catre cele doua banci. Clientii BCR cu depozite pe minim 12 luni sunt scutiti de acest comision la scadenta.

BRD a modificar dobanda si la contul de economii, aceasta nu mai trece de 4 procente la lei, iar pentru economiile in euro este de 1.6%, la contul de economii Atucont.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii