• Home
  • Economii
  • Bancherii reduc dobanda la depozite bancare in lei cu aproape un procent
Bancherii reduc dobanda la depozite bancare in lei cu aproape un procent
7 Mai 2012
Banca Romaneasca a redus drastic rata dobanzii platita la depozite bancare in moneda nationala

Banca a continuat sa ofere clientilor dobanzi foarte ridicate, de peste 7 procente la depozite bancare in lei, chiar si in conditiile in care Banca Nationala a redus dobanda de politica monetara cu 1 procent in ultimele 6 luni, iar rata inflatiei a coborat la minime istorice, sub valoarea de 3 procente.

Dupa reducerea dobanzilor la economiile in lei, Banca Romaneasca nu mai plateste dobanzi la depozite mai mari de 6.6%, oferta bancii se aliniaza astfel la valorile practicate de celelalte banci.

Prin reducerea dobanzii la lei, diferenta de dobanda pentru economiile in euro si lei s-a redus la putin peste 1.5 procente, cea mai mare dobanda platita de banca pentru economiile in euro a ramas 4.94%, pentru scadenta de 270 zile.

Suma minima necesara pentru a constitui un depozit la termen in lei este de 500 lei, in timp ce pentru depozitele in valuta valoarea este de 150 euro, dolari, lire sterline sau franci elvetieni, iar la scadenta banca nu comisioneaza clientii pentru retragerile de numerar.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii