• Home
  • Economii
  • Bancherii incep sa reduca dobanzile la depozite in lei
Bancherii incep sa reduca dobanzile la depozite in lei
23 Martie 2012
Volksbank Romania a redus dobanda platita clientilor la depozitele bancare in lei cu jumatate de procent

In conditiile in care dobanda platita la depozitele in euro nu a fost modificata de catre banca, diferenta dintre dobanzile bancare la lei si euro a ajuns la doar 2 procente.

Dobanda la lei este situata intre 5.25% si 6.25%, in functie de perioada de constituire, cea mai mare dobanda este platita clientilor dispusi sa economiseasca pe un termen de 1 an.

La euro, Volksbank remunereaza depunerile clientilor cu o dobanzi bancare de pana la 4.25% pe un termen de 1 an, iar la 3 luni, scadenta cea mai utilizata de romani pentru pastrarea economiilor in banca, dobanda este de 3.5%.

Suma minima pentru constituirea unui depozit la termen este de 50 lei sau 10 euro, iar la scadenta, comisionul de retragere numerar este zero.

O dobanda mai mare de 6.25% la lei poate fi obtinuta in cazul Planului de Economii. Dobanda oferita este de 6.5%, iar depozitul permite clientilor depuneri sau retrageri ulterioare, dar si bonusuri la finalul fiecarui an, daca nu au avut loc retrageri in acea perioada.

Dobanda medie platita de bancile din Romania la lei, conform statisticilor monecenter.ro, este de 6.28% la 12 luni si aproape 6% la 3 luni, in timp ce la euro aceasta se situeaza la 3.39% la 12 luni si 3.17% la 3 luni.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii