• Home
  • Economii
  • Banca Transilvania coboara dobanda la depozite catre 5 procente la lei
Banca Transilvania coboara dobanda la depozite catre 5 procente la lei
16 Mai 2013
Cea mai importanta banca cu sediul central in afara capitalei, a taiat din dobanda platita persoanelor fizice la economiile in lei, euro sau dolari.

Pentru economiile in lei, clientii bancii primesc o dobanda la depozite cuprinsa intre 4.5% si 5.5%, in functie de maturitatea depozitului, dar si de produsul bancii.

Deponentii pot alege intre depozite cu dobanda fixa pe intreaga perioada, variabila sau cu plata dobanzii la scadenta sau lunar.

La euro, Banca Transilvania a redus cu 0.25% dobanda platita la depozitul cu Acumulare, astfel ca in prezent, clientii cu economii mai mari de 100.000 euro primesc o dobanda de 3.75%, in scadere de la 4 procente.

Dobanda pentru un depozit standard in euro ajunge pana la 3% la 12 luni sau 3.25% pentru depozitul cu maturitate la 18 luni, suma minima fiind de 250 euro.

Clientii cu economii in dolari au de ales intre dobanzi cuprinse intre 1.25% si 2%, Banca Transilvania solicita o suma minima de 250 dolari, pentru aceste depozite.

Reducerea operata de banca se incadreaza in trendul general al pietei, de la inceputul anului majoritatea bancilor au revizuit in scadere dobanzile platite la depozite, atat pentru cele in moneda nationala, dar si pentru cele in valuta.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii