• Home
  • Economii
  • Banca Romaneasca plateste mai putin cu pana la 1% la depozitele in lei
Banca Romaneasca plateste mai putin cu pana la 1% la depozitele in lei
6 Iunie 2013
Prin aceasta modificare, dobanda pentru depozitele constituite de populatie in lei nu mai trece de 5.5%, si se apropie tot mai mult de media pietei bancare.

In functie de scadenta depozitului si de produsul de economisire ales de client, Banca Romaneasca plateste o dobanda cuprinsa intre 3.25% si 5.5%, la depozitele bancare in lei, in scadere cu pana la 1 procent fata de dobanzile afisate in urma cu o luna.

Suma minima solicitata de banca pentru constituirea unui depozit la termen in moneda nationala este de 500 lei.

In cazul economiilor populatiei in euro, Banca Romaneasca continua sa ofere dobanzi mai mari de 4 procente, cu peste 1 procent mai mult fata de media pietei, si in conditiile in care cele mai importante banci locale nu mai afiseaza dobanzi mai mari de 3 procente.

Banca a oferit clientilor in ultimii ani dobanzi peste mediile pietei, atat la lei, dar si la valuta. La euro, dobanda este cuprinsa 2.1% si 4.35%, dobanda maxima fiind disponibila la depozitele constituite pe o perioada de 210 zile.

Pentru clientii care economisesc in dolari, dobanda urca pana la un maxim de 2.5%, suma minima fiind de 150 dolari.

Banca ofera clientilor la scadenta, posibilitatea de a retrage economiile si dobanda acumulata in numerar fara alte comisioane.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii