• Home
  • Economii
  • Banca Romaneasca a modificat dobanda la depozite in lei si valuta
Banca Romaneasca a modificat dobanda la depozite in lei si valuta
18 Ianuarie 2013
Dobanda maxima la depozitele in moneda nationala a coborat pana la putin peste 6 procente, iar la dolari reducerea este de pana la 2 procente.

Banca Romaneasca a obisnuit deponentii cu dobanzi bancare superioare mediei pietei bancare, iar prin aceasta modificare dobanda se apropie tot mai mult de media pietei.

Daca bancile mari din Romania nu mai ofera din 2012 dobanzi mai mari de 6 procente la lei, clientii Bancii Romanesti pot primi o dobanda maxima de 6.1% daca aleg sa economiseasca prin intermediul depozitului Progresiv sau prin depozitul Avans Net cu maturitate la 12 luni.

Dobanda oferita de banca se situeaza intre 5.5% si 6.1%, in functie de maturitatea depozitului, dar si de produsul de economisire ales de client. Suma minima pentru a constitui un depozit la termen pleaca de la 500 lei.

Banca a modificat si dobanda la depozitele in euro, acestea se situeaza intre 2.75% si 4.35%, pentru o suma minima de 150 euro, si retragere in numerar gratuita la scadenta.

O reducere mai importanta a fost aplicata la depozitele in dolari, care au suferit o ajustare de pana la 2 procente. Dobanda maxima a coborat de la 4 procente la 2.5%, suma minima fiind de 150 dolari.

Dobanda platita la conturi de economii in lei si dolari a suferit si ea modificari. Pentru clientii care isi depun economiile intr-un cont de economii in lei dobanda este de 4% pana la 50.000 ;lei si de 4.25% pentru sume mai mari.

Pentru dolari, dobanda ajunge la 1.8% la sume mai mari de 5000 dolari, iar la economiile in euro aceasta este de maxim 2.5%, daca dispuneti de minim 5000 euro.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii