• Home
  • Economii
  • Banca Italo Romena a redus dobanda la depozite cu jumatate de procent
Banca Italo Romena a redus dobanda la depozite cu jumatate de procent
8 Aprilie 2013
Banca plateste mai putin cu jumatate de procent la depozitele Quattro si Bine Crescut, prin care ofera si cele mai bune randamente pentru economiile clientilor.

Banca Italo Romena este o banca de talie mica, cu putine sucursale bancare, situate in principal in marile orase din tara. In urma reducerii de dobanda, banca isi aliniaza oferta de dobanzi la depozite la cele practicate de celelalte banci prezente pe piata locala.

In cazul depozitului Quattro, cu maturitate la 4 luni si pentru o suma minima de 4.000 lei sau 1.000 euro, clientii primesc acum o dobanda de 5.5% la lei, respectiv 3% la euro.

Depozitul Bine Crescut are maturitatea la 1 an, iar dobanzile sunt de 6.25% la lei, respectiv 3.5% la euro, pentru aceleasi sume minime ca si in cazul depozitului Quattro.

In cazul depozitelor la termen standard, dobanda la economiile in lei este situata intre 3.75% si 4.75%, iar la euro intre 1.25% si 2.25%, in functie de maturitatea depozitului.

Clientii care aleg sa economiseasca prin intermediul conturilor de economii de la Italo Romena primesc o dobanda la lei situata intre 2.15% si 4.35%, si de pana la 2.3% la euro, in functie de suma aflata in contul de economii.

Dobanda medie oferita de bancile locale pentru economiile in lei conform statisticilor moneycenter.ro, este de 5% la 1 luna si ajunge pana la 5.77% la 12 luni, in timp ce la euro este de 2.91% la 3 luni si 3.26% la 1 an.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii