• Home
  • Economii
  • ATE Bank Romania a fost vanduta cu 10.3 milioane euro
ATE Bank Romania a fost vanduta cu 10.3 milioane euro
18 Aprilie 2013
Piraeus Bank a vandut banca ATE Bank Romania catre Dorin Umbrarescu, pentru suma de 10.3 milioane de euro.

Tranzactia se ridica la suma de 10.3 milioane euro pentru 93.27% din actiunile bancii, conform informatiilor transmise de grupul bancar grecesc.

Transferul urmeaza sa aiba loc dupa finalizarea preluarii de catre Piraeus Bank a activelor si pasivelor ATE Bank Romania.

"Piraeus Bank a semnat astazi un acord cu Dorinel Umbrarescu, un important om de afaceri, activ in industria constructiilor din Romania, pentru vanzare a 93,27% din actiunile ATE Bank Romania, pentru suma de 10,3 milioane de euro.Transferul va avea loc dupa finalizarea separarii majoritatii activelor si pasivelor ATE Bank Romania si integrarea acestora in Piraeus Bank Romania", se arata intr-un comunicat publicat de Piraeus Bank.

Noua banca ar urma sa fie condusa de Marinel Burduja, care pana anul trecut a ocupat pozitia de prim-vicepresedinte Raiffeisen Bank.

Piraeus Bank Grecia a preluat ATE Bank Grecia, inclusiv toate sucursalele din regiune, printre care se afla si ATE Bank Romania, in 2012.

ATE Bank Romania a fost infiintata in anul 1990, ca Banca pentru Mica Industrie si Libera Initiativa, fiind prima banca cu capital mixt din Romania, iar in 2006 a fost preluata de ATE Bank.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii