• Home
  • Economii
  • Ar trebui sa ne grabim daca mai vrem dobanzi de peste 4 procente la euro
Ar trebui sa ne grabim daca mai vrem dobanzi de peste 4 procente la euro
3 Aprilie 2013
Piraeus Bank, una dintre bancile cele mai agresive pe partea de dobanzi oferite la depozite mai are doar cateva depozite cu dobanzi mai mari de 4%.

Banca a scazut dobanda la depozitele in lei si valuta la inceputul lunii aprilie, iar in cazul economiilor in euro acestea nu mai trec de 4 procente decat in cazul a trei depozite. Dobanda maxima este de 4.15%, fiind disponibila doar pentru clientii bancii care au calitatea de pensionari.

Clientii bancii primesc dobanzi la euro situate intre 2.45% si 4.15%, in functie de produsul de economisire ales si de maturitatea depozitului la termen.

Cu aceste dobanzi, Piraeus Bank se apropie tot mai mult de dobanda media oferita de bancile locale pentru economiile in euro, asa cum rezulta din statisticile moneycenter.ro. Reducerile de dobanda au accelerat la inceputul acestui an, iar media dobanzilor oferite de bancile locale scade de la luna la luna.

La lei, dobanda oferita populatiei este situata intre 5.4% si 6.4%, in functie de ce produs de economisire este ales din oferta bancii dar si de maturitatea depozitului.

Pentru economiile in dolari dobanda este situata intre 2.75% si 3.85%, depozitul poate fi constituit pentru o suma minima de la 250 de dolari.

La scadenta depozitelor in lei sau valuta, retragerea de numerar este gratuita, indiferent de suma aflata in cont.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii