Alpha Bank ar putea cumpara Emporiki Bank
31 Iulie 2012
Banca elena Alpha Bank ar putea cumpara rivalul sau Emporiki Bank, banca detinuta de grupul francez Credit Agricole

Conform agentiei de stiri Reuters, care citeaza publicatia elena Imersia, un acord ar urma sa fie semnat la mijlocul lunii septembrie, noua banca urmand sa aiba suportul fondului Paramount din Qatar.

Credit Agricole, care detine banca elena Emporiki Bank, incearca de ceva timp sa isi reduca expunerea de 4.6 miliarde euro asupra bancii elene, pe fondul temerilor ca o eventuala iesire a Greciei din zona euro, ar urma sa determine pierderi importante pentru banca franceza. Emporiki Bank a confirmat anterior ca se afla in discutii preliminare cu diverse banci grecesti pentru o posibila vanzare.

Alpha Bank a incheiat anul trecut un acord de fuziune cu EFG Eurobank (care detine in Romania banca Bancpost), insa la inceputul acestui an acordul a cazut pe fondul divergentelor cu privire la nivelul datoriilor.

Emporiki Romania a devenit Credit Agricole Bank Romania, dupa ce grupul francez a cumparat pachetul de actiuni ale subsidiarei Emporiki Bank, la inceputul acestei luni.

Saptamana trecuta Piraeus Bank a preluat ATE Bank ca parte a unui proces de consolidare a sistemului financiar din Grecia, confruntat cu pierderi importante si un exod al depozitelor bancare, in urma a 4 ani de scadere economica.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii