• Home
  • Economii
  • Alpha Bank a scazut dobanda la depozitele in lei cu pana la 1 procent
Alpha Bank a scazut dobanda la depozitele in lei cu pana la 1 procent
6 Februarie 2013
Banca cu capital elen, este una dintre bancile care ofera unele dintre cele mai mari dobanzi la depozite bancare, atat pentru economiile clientilor in lei dar si la euro sau dolari.

Prin aceasta reducere, Alpha Bank nu mai plateste dobanzi la depozite mai mari de 7 procente pentru economiile in lei, cea mai mare dobanda oferita de banca ajunge la 6.9%, in cazul depozitului cu dobanda progresiva, cu maturitate la 24 de luni.

In functie de tipul depozitului si de maturitatea acestuia, dobanda la depozite in lei este situata intre 3.75% si 6.9%, iar suma minima pentru a constitui un depozit la termen pleaca de la 50 de lei.

In cazul economiilor in euro, Alpha Bank ofera in continuare dobanzi mai mari de 5 procente, chiar daca banca a operat reduceri ale dobanzilor platite si la euro. Dobanda platita pentru economiile in euro pleaca de la 1.5% si ajunge pana la un maxim de 5.1%.

Dobanda maxima la euro este cu aproape 2 procente mai mare fata de media dobanzilor din piata pentru aceasta valuta, care este de putin peste 3 procente. La lei, banca ofera randamente care permit romanilor sa obtina un castig mai mare decat rata inflatiei, dupa scaderea impozitului aplicat castigului din dobanda, daca aleg depozite cu dobanda mai amre de 6 procente.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii