• Home
  • Economii
  • Alpha Bank a redus dobanda la unele depozite in lei
Alpha Bank a redus dobanda la unele depozite in lei
2 Martie 2012
Banca plateste dobanzi mai mici cu pana la 0.35% in cazul Alpha Tax Protect si cu 0.25%, pentru depozite la termen clasice

Pentru scadenta la 4 saptamani, dobanda este de 7.15%, iar la 16 saptamani aceasta a ajuns la 7.5%. Banca continua sa plateasca dobanzi bancare de 8% clientilor care sunt dispusi sa plaseze economiile pe o perioada de 52 de saptamani, suma minima fiind de doar 50 lei.

Aceasta dobanda este cea mai mare oferita de bancile din Romania, in conditiile in care o parte dintre acestea ofera dobanzi situate sub valoarea de 7%, iar dobanda Robor la 12 luni a coborat sub 6 procente, la 5.73%.

In cazul depozitelor la termen, banca a redus dobanda cu pana la 0.25%, pentru scadentele mai mici de un an. Dobanda platita se situeaza intre 5.75% si 6.5%, in functie de scadenta depozitului, cea mai mare dobanda fiind oferita pentru scadenta de 12 luni.

Banca acorda clientilor, posibilitatea de a retrage economiile in lei sau valuta fara comision de ridicare numerar, la scadenta depozitului sau in urmatoarele 3 zile.

Economiile in euro sunt renumerate cu o dobanda care poate ajunge la 5 procente, in cazul depozitului Alpha Tax Protect pe 52 de saptamani sau 24 saptamani, dobanzi superioare mediei pietei bancare, care conform statisticii realizate de moneycenter.ro, se situeaza la 3.35% la 12 luni sau 3.18% la 3 luni.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii