• Home
  • Economii
  • Alpha Bank a coborat dobanda la depozitele in lei sub 6 procente
Alpha Bank a coborat dobanda la depozitele in lei sub 6 procente
11 Iunie 2013
Daca in la inceputul anului banca oferea dobanzi de peste 7 procente la lei, acum acestea au scazut sub 6 procente.

In ultimele luni, bancile au recurs la noi reduceri ale dobanzilor platite la depozite bancare in lei si euro, pentru populatie. Chiar si bancile care in mod traditional ofera dobanzi mai mari la depozite au recurs la aceasta strategie.

Alpha Bank, o banca cu capital grecesc, plateste acum clientilor dobanzi la depozitele in lei situate intre 3% si 5.75%, in functie de maturitatea acestuia si de produsul de economisire ales de client.

Banca a redus dobanzile si la depozitele in euro, care nu mai trec de 4 procente, dobanda maxima fiind platita la depozitul Alpha Tax Protect pe 52 de saptamani, si are valoarea de 3.57%.

Dupa aceasta reducere de dobanda, dobanzile oferite de Alpha Bank la depozite se apropie de media pietei, care este de 5.45% la lei si 3.08% la euro, pentru depozite cu maturitate de un an.

Banca permite constituirea de depozite in lei si valuta si pentru clientii care dispun de sume economisite mai mici, respectiv 50 lei sau 15 euro. La scadenta, retragerile de numerar nu sunt comisionate de catre banca.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii