Surpriza, euro este mai scump astazi
18 Iunie 2012
Moneda nationala trece din nou pragul de 4.60 lei pentru un euro, dupa ce in cursul saptamanii trecute a ramas sub acest, in ciuda unui rezultat favorabil la alegerile din Grecia

Daca era de asteptat o depreciere a euro in fata monedei nationale, dupa victoria in alegerile din Grecia a unui partid care sprijina ramanerea acesteia in zona euro, in schimb referinta pentru leu a ajuns la 4.464 lei/euro. De data aceasta se pare ca problemele zonei euro provin din partea Spaniei, care plateste dobanzi de peste 7 procente la titlurile de stat pe 10 ani, nivel la care alte tari au cerut un ajutor extern pentru a se putea imprumuta.

Dolarul s-a apreciat usor, referinta BNR fiind de 3.5342 lei/dolar, in crestere usoara fata de 3.5304 in ultima zi a saptamanii trecute. Francul elvetian a castigat jumatate de ban, referinta de astazi a fost 3.7169 lei/franc.

Pe piata valutara cotatiile se mentineau peste 4.460 lei/euro dupa stabilirea referintei de catre BNR, cotatii care pot fi urmarite in timp real pe curs valutar online.

La casele de schimb bancare euro era oferit la vanzare la cotatii cuprinse intre 4.485 lei/euro si 4.54 lei/euro, iar la cumparare de la clienti cel mai bun curs era oferit de Banca Romaneasca, 4.4427 lei/euro.

Dolarul era vandut de catre banci de la 3.570 lei/dolar, iar la cumparare de la clienti era afisat un curs de schimb valutar care pleca de la 3.516 lei/dolar, in timp ce la francul elvetian cotatiile erau increstere fata de saptamana precedenta si plecau de la 3.749 lei/franc, la vanzare de catre banci.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar