Robor si Euribor continua sa inregistreze noi scaderi
7 Martie 2012
Dobanda Robor la 1 luna a coborat pentru prima data in acest an sub valoarea de 4 procente, respectiv 3.91%

Toate scadentele Robor au inregistrat scaderi, dobanda Robor 3M (3 luni) a ajuns sub nivelul de 4.5%, respectiv 4.48%, in timp ce la 6 luni aceasta are valoarea de 5.38%.

Scaderile sunt cu atat mai importante daca le comparam valorile inregistrate la inceputul anului. Robor la 3 luni a scazut cu peste 1.5 procente, de la 6.05% la finalul anului 2011, la 4.48%.

Aceste scaderi vor influenta rata platita de clietii care au contractat credite, a caror dobanda este calculata in functie de dobanda Robor.

Daca saptamana trecuta Euribor 3M (la 3 luni) a coborat pentru prima data in ultimul an sub 1 procent, astazi era foarte aproape de un nou prag, acela de 0.9%. Acesta dobanda, reprezinta o veste buna pentru clientii care au accesat credite in cadrul programului Prima Casa. Majoritatea creditelor au fost acordate in euro, iar dobanda platita de catre clienti, este calculata in functie de marja bancii, care nu poate depasi 4 procente si evolutia dobanzii Euribor la 3 luni.

Fata de finalul anului trecut, scaderea se apropie de jumatate de procent. La un an de zile, dobanda are astazi valoarea de 1.552%, fata de 1.947% la finalul anului trecut.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar