Record negativ pentru cursul euro-leu
19 Martie 2012
Cursul de schimb anuntat astazi de BNR este cel mai mare inregistrat vreodata, valoarea atinsa fiind de 4,3794 lei/euro.

Aprecierea euro s-a realizat desi, potrivit dealerilor, banca centrala a intervenit in piata valutara pentru a diminua deprecierea leului.

Pe piata interbancara, in jurul orei 17:00, cursul valutar online euro/leu se situa in jurul valorii de 4,3780-4,3790, valori apropiate fata de cele comunicate la mijlocul zilei de catre BNR.

Valutele din regiune au inregistrat aprecieri usoare, pe fondul unor volume reduse de tranzactionare in timp ce bursele europene au inchis ziua cu scaderi moderate, majoritatea de sub 0,5%.

Dolarul american s-a depreciat, un dolar american fiind cotat la 3,3267 lei/dolar, in scadere cu 2,77 bani, fata de cotatia anuntata vineri, 16 martie 2012.

Cel mai bun curs valutar la casele de schimb putea fi gasit la Banca Romaneasca (cumparare EUR si vanzare USD), Banca Carpatica (vanzare EUR) si Banca C.R. Firenze (cumparare USD).

In acelasi timp valorile Euribor 3m si 6m, cele mai urmarite de romanii cu credite in Euro, au continuat sa scada, ajungand la 0,842% pentru cotatia la 3 luni si 1,146% pentru cea la 6 luni.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar