• Home
  • Curs valutar
  • Piata valutara ramane calma, euro se tranzactioneaza peste 4.34 lei
Piata valutara ramane calma, euro se tranzactioneaza peste 4.34 lei
24 Ianuarie 2012
Cursul valutar stabilit de BNR pentru un euro a scazut usor in sedinta de marti, pana la valoarea de 4.3424 lei pentru un euro

O apreciere mai puternica a monedei nationale a fost inregistrata in fata dolarului. Leul a castigat peste 1 ban, pe fondul deprecierii dolarului in fata euro pe piata valutara internationala.

Francul elvetian a ajuns foarte aproape de 3.6 lei, mai exact Banca Centrala a stabilit un curs valutar de 3.5999 lei pentru un franc.

Pentru efectuarea unui schimb valutar la casele de schimb bancare, clientii au avut nevoie de minim 4.36 lei pentr a cumpara un euro, in timp ce vanzarea monedei unice s-a putut efectua la cotatii cuprinse intre 4.32 si 4.258 lei/euro. Pentru un franc elvetian, cursul de schimb valutar s-a situat intre 3.6378 si 3.7119 lei.

Dobanzile din piata monetara utilizate in calculul dobanzii variabile la credite, au continuat sa coboare. Dobanda Euribor la 3 luni a ajuns la 1.158% de la 1.356% la inceputul anului, in timp ce dobanda Robor pe aceeasi perioada are valoarea de 5.39%, de la peste 6%, cat era inregistrat la inceputul anului.

Astfel, clientii care au accesat un credit Prima Casa in lei, vor putea beneficia la urmatoarea modificare de dobanda, de o reducere cu 0.66% a acesteia.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar