Moneda nationala risca o depreciere de pana la 20%
25 Octombrie 2012
FMI a avertizat ca o agravare a promelor cu care se confrunta zona euro ar putea determina o depreciere a monedei nationale cu pana la 20%.

Oficialii Fondului Monetar International au laudat tara noastra pentru progresele privind stabilizarea economiei, cu toate ca aceasta continua sa ramana fragila, expusa la socurile externe, in special din zona euro.

Deoarece zona euro reprezinta cel mai important comercial si financiar al Romaniei, economia locala este expusa la criza datoriilor din Europa.

Pe langa avertismentul privind deprecierea cursului de schimb valutar, oficialii fondului considera ca o agravare a crizei in zona euro ar putea avea ca efect o scadere economica de 5 procente pentru tara noastra in 2013.

Romania se confrunta cu cateva probleme importante printre care: agravarea crizei din zona euro, blocarea accesului pe pietele financiare, neimplementarea reformelor necesare si accesarea slaba de fonduri europene. Pentru acest an FMI estimeaza o crestere a produsului intern brut de 0.9%.

O crestere atat de mare a cursului de schimb valutar ar avea ca efect o crestere puternica a creditelor neperformante, in special credite in euro a caror rata va fi mai greu de achitat.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Curs valutar